Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler på fiskeridir.no for å forstå hvordan besøkende bruker nettsiden, slik at vi kan forbedre tjenestene våre. Du kan hele tiden endre samtykket ditt her.

J-252-2017: (Utgått) Forskrift om regulering av fisket etter reker i Grønlands økonomiske sone i 2018

Erstatter: J-258-2016

Erstattet av: J-4-2018

Endringer: Se utgåtte meldinger

Gyldig fra: 01.01.2018

Gyldig til: 31.12.2018

Forskrift om regulering av fisket etter reker i Grønlands økonomiske sone i 2018

Innholdsfortegnelse:

    Fastsatt av Fiskeridirektoratet 18. desember 2017 med hjemmel i lov 6. juni 2008 nr. 37 om forvaltning av viltlevande marine ressursar (havressurslova) §§ 11, 12, 16 og 36 og lov 26. mars 1999 nr. 15 om retten til å delta i fiske og fangst §§ 20 og 21 (deltakerloven), jf delegeringsvedtak 16. oktober 2001 nr 4686.

    § 1 Generelt forbud

    Det er forbudt for norske fartøy å fiske og lande reker i Grønlands økonomiske sone i 2018.

    § 2 Totalkvote

    Uten hinder av forbudet i § 1 kan fartøy som fyller vilkårene i § 3, jf § 4  fiske inntil 1500 tonn reker i Grønlands økonomiske sone i ICES-områdene 14 og 5a.

    Deltakende fartøy kan fiske fritt innenfor totalkvoten.

    § 3 Vilkår for deltakelse

    For å kunne delta i fisket må følgende vilkår være oppfylt:

    a) fartøyet må ha deltatt i fiske etter reker i Grønlands økonomiske sone i ett av årene fra og med 2009

    b) fartøyet må være skriftlig påmeldt til Fiskeridirektoratet

    § 4 Utskiftning

    Fartøy som ikke fyller vilkårene for deltakelse etter § 3a) kan delta når dette er erstatningsfartøy for konsesjonshaver som tidligere hadde fartøy som ville fylt vilkåret etter denne bestemmelsen.

    § 5 Tildeling ved samtidig oppgivelse

    Fartøy som ikke fyller vilkårene for deltakelse etter § 3a kan tildeles adgang til å delta i reketrålfisket ved Grønland når adgangen erstatter tilsvarende adgang som fartøyeier eller eier av et annet fartøy oppgir.

     §  6 Leiefartøy

    Fiskeridirektoratets regionkontor kan ved forlis og havari som medfører vesentlig driftsavbrudd, tillate bruk av leiefartøy. Fiskeridirektoratets regionkontor kan fastsette nærmere vilkår for slik tillatelse, herunder at høvedsmann og hele eller deler av mannskapet skal delta i fisket med leiefartøyet. Det må brukes leiefartøy fra samme fartøygruppe.

    Fiskeridirektoratet er klageinstans.

    Ved kontrahering av nybygg kan Fiskeridirektoratets regionkontor gi tillatelse til å benytte leiefartøy. Det er en forutsetning at søker har forhåndstilsagn om utskiftingstillatelse, og at leiefartøyet ikke har fisket i henhold til annen leiefartøytillatelse i løpet av siste to år. Det er videre en forutsetning at søker enten har inngått bindende kontrakt om kjøp av nybygg med levering senest om to år, eller bindende kontrakt om kjøp av nybygg med levering senest innen utløpet av inneværende kalenderår og kan dokumentere at levering av nybygg er forsinket som følge av forhold utenfor rederiets kontroll.

    Tillatelse etter tredje ledd kan ikke gis lengre varighet enn utskiftingstillatelsens varighet. Tillatelse etter tredje ledd tredje punktum første alternativ kan ikke gis ut over bindende avtalt dato for levering av nybygg. Tillatelse etter tredje ledd tredje punktum annet alternativ kan ikke gis lengre varighet enn det er dokumentert forsinkelse.

    § 7 Stopp i fisket

    Fisket vil bli stoppet når totalkvoten er beregnet oppfisket.

    § 8 Straff

    Den som forsettlig eller uaktsomt overtrer bestemmelser gitt i eller i medhold av forskriften straffes i henhold til havressurslova §§ 60, 61, 62 ,64 og 65 og deltakerloven § 31. På samme måte straffes medvirkning og forsøk.

    § 9 Ikrafttredelse

    Forskriften trer i kraft 1. januar 2018 og gjelder til og med 31. desember 2018.

    HY/EW