Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler på fiskeridir.no for å forstå hvordan besøkende bruker nettsiden, slik at vi kan forbedre tjenestene våre. Du kan hele tiden endre samtykket ditt her.

Nor-Fishing: Opplev løsningene som skal styrke ressurskontrollen

Vi har utfordret aktører til å utvikle løsninger som kan bidra til å sikre en registrering av all fangst som hentes opp av havet. Møt aktørene på Nor Fishing og se prototypene.

Fiskeridirektoratets FangstID-program er nå inne i siste og avsluttende fase av en Forskningsrådsstøttet innovasjonskonkurranse for utvikling av automatisk fangstidentifiseringsteknologi om bord på fiskefartøy.

Aktørene som vant frem med sine løsninger er Myre Sveis- og Mek Verksted AS, Optimar AS og et konsortium bestående av Adigo Mekatronikk og Kvalitetskjøling AS.

I løpet av det kommende året skal de teste ut sine prototyper om bord på ulike kommersielle fiskefartøy i Norge, før prosjektet avsluttes sommeren 2025.

– Prosjektet er et viktig steg i riktig retning av å bidra til finansiering og utvikling av innovasjoner som vil kunne styrke datagrunnlaget og dokumentasjonen fra fiskeriene ved å automatisk registrere alt som tas om bord i fartøyene, sier Ole Høstmark, programkoordinator for Fiskeridirektoratets FangstID-Program.

Data slike løsninger vil kunne frembringe kan bidra til å styrke ressurskontrollen, gi like konkurranserammer til næringen og danne grunnlag for full sporbarhet gjennom verdikjeden.

Løsningene er tilpasset ulike typer fartøy og redskapsgrupper, noe som viser en god bredde i utviklingen og er i tråd med målsettingen i FangstID-programmet.

–Vi ser frem til at presentasjoner på messen i Trondheim nå i august, og til testing som vil foregå det kommende året, sier Høstmark. 

Oppdatert: 15.08.2024