Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler på fiskeridir.no for å forstå hvordan besøkende bruker nettsiden, slik at vi kan forbedre tjenestene våre. Du kan hele tiden endre samtykket ditt her.

Minner om regler i breiflabb- og kveitefisket

I fisket etter breiflabb og kveite er det stor deltagelse, og Fiskeridirektoratet vil derfor minne om at det er særskilte regler for utøvelse av disse fiskeriene.

Fiskeridirektoratet har mottatt flere tips om manglende innmelding av bruk, i tillegg til tips om manglende røkting. Fiskeridirektoratet har også vært i kontakt med flere som ikke har meldt inn bruk til kystvakten, slik kravet er.

– Mange fiskere er flinke til å melde inn fiskeredskap i sjøen til kystvakten, men det er noen fiskere som ikke melder disse inn. Vi minner i tillegg om at det er krav til at antall krok og antall meter garn også skal meldes inn, noe som mangler i mange innmeldinger. Det er også viktig at bruk som tas opp av sjøen meldes ut, sier seksjonssjef Torkjell Andersen i seksjon fiskerikontroll og veiledning i Fiskeridirektoratet.

Fiskeridirektoratet viser også til røktingspåbudet. Dette gjelder generelt all fiskeriaktivitet, der det stilles krav til røkting. Kravene til røkting, redskap og rapportering er hjemlet i Høstingsforskriftens §§ 18, 22 og 25.

– Vi minner også på om at kveite over 2 meter skal slippes tilbake i sjøen, uavhengig av om den er død, døende eller levende, sier Andersen. 

Oppdatert: 15.10.2024