Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler på fiskeridir.no for å forstå hvordan besøkende bruker nettsiden, slik at vi kan forbedre tjenestene våre. Du kan hele tiden endre samtykket ditt her.

Kurs for fiskerikyndige 2023

Oljedirektoratet og Fiskeridirektoratet arrangerer kurs for fiskerikyndige 14.-16. november 2023. Kurset arrangeres i Bergen. Påmeldingsfrist 10. september.

Påmelding til kurs for fiskerikyndige

Frist for påmelding er 10. september 2023.

Kurset har en egenandel på kroner 5000,-.

Det er 15 plasser på kurset. 

Vi tar forbehold om eventuelle endringer av datoer og sted for kurset.

Hvem kan delta?

For å delta på kurset stilles det blant annet krav til dokumentert kunnskap om fiskeriaktivitet gjennom å ha vært aktiv fisker eller tilsvarende, og at kursdeltager har minimum navigasjonssertifikat som fiskeskipper.

Andre interesserte med relevans til fagfeltet seismikk og fiskeri, kan søke om å delta som observatør på kurset.

Bakgrunn for kurset

Ved alle seismiske undersøkelser på norsk sokkel er det pålagt å ha minst en fiskerikyndig om bord. Den fiskerikyndige må ha gjennomført et tre-dagers kurs i regi av Oljedirektoratet og Fiskeridirektoratet.

Formålet med kursene er å øke kompetansen om regelverk, konflikthåndtering, rapportering, varsling og organisering. I tillegg får man en innføring i undersøkelsesaktiviteter. Deltakernes engelskkunnskaper blir også testet.

Den fiskerikyndige spiller en svært viktig rolle som rådgiver overfor ledelsen på de seismiske fartøyene. Den fiskerikyndige skal bidra til å skape forståelse mellom næringene og bidra til god sameksistens på havet. Han/hun skal opptre objektivt overfor aktørene.

Har du spørsmål?

Spørsmål om kurset kan rettes til Kristian L. Skaar eller Kari Grunvig

Oppdatert: 24.08.2023