Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler på fiskeridir.no for å forstå hvordan besøkende bruker nettsiden, slik at vi kan forbedre tjenestene våre. Du kan hele tiden endre samtykket ditt her.

Oppfølging av laksevassdrag etter rømminger ved Hitra og i Tingvollfjorden

Fiskeridirektoratet har pålagt Lerøy Midt Sjø AS overvåking og uttak av oppdrettslaks i vassdrag etter rømmingshendelser ved Hitra og i Tingvollfjorden tidligere i år. De første undersøkelsene er allerede i gang.

Totalt 21 vassdrag i Trøndelag og 8 i Møre og Romsdal er omfattet av påleggene som er gitt. Lerøy Midt Sjø har leid inn profesjonell ekspertise for å få utført kartlegging i vassdragene, og har selv inkludert andre aktuelle vassdrag i regionen. Det skal også tas ut oppdrettslaks der det er praktisk mulig. Formålet med påleggene er å bidra til at det ikke står fisk fra rømmingene i de aktuelle vassdragene under gytetiden, samt å hindre spredning av sykdom.

Det er utarbeidet en plan for arbeidet, og de første undersøkelsene er allerede i gang. Metodene som brukes skal tilpasses det enkelte vassdrag, og så langt er det drivtelling, harpunering, videoovervåking og data fra sportsfiske og kilenøter som er benyttet.

Rømmingshendelsen ved lokaliteten Reitholmen på Hitra skjedde tidlig i mai. Lerøy Midt Sjø har meldt inn et rømmingsomfang på ca. 8 400 laks med snittvekt på om lag 7 kg. Selskapet har fanget om lag 1 800 oppdrettsfisk i eget gjenfangstfiske. I tillegg er det fanget om lag 350 oppdrettslaks i en overvåkingsstasjon ved Agdenes.

Rømmingshendelsen ved lokaliteten Naustneset i Tingvollfjorden skjedde i slutten av februar. Lerøy Midt Sjø meldte i denne saken inn et rømmingsomfang på ca. 5 000 laks med snittvekt på om lag 5 kg. Videre har de meldt inn en gjenfangst på ca. 3700 oppdrettsfisk.

Tips oss om du fanger laks

Vi ønsker at publikum tipser oss om fangst av laks i området.

Tips Fiskeridirektoratet

Legg gjerne ved bilde av fisken. Tipsene vil være til hjelp for vår vurdering av omfang og spredning av oppdrettsfisken.

Gjeldende fiskeregler i området må følges:

Fiskeforvaltning | Statsforvalteren i Trøndelag

Oppdatert: 02.08.2024