Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler på fiskeridir.no for å forstå hvordan besøkende bruker nettsiden, slik at vi kan forbedre tjenestene våre. Du kan hele tiden endre samtykket ditt her.

Ny visning av miljøinformasjon for akvakultur

Fiskeridirektoratets nettsider er nå oppdatert med mer tilgjengelig og brukerrettet miljøinformasjon for akvakulturanlegg.

B-undersøkelser løftet frem

En B-undersøkelse er en trendundersøkelse av bunnforholdene under et akvakulturanlegg. Oppdateringen innebærer blant annet at man kan finne oppdaterte tall knyttet til innrapporterte B-undersøkelser med lokalitetstilstand.

Den nye innholdssiden om miljøtilstand (fiskeridir.no) inneholder også et interaktivt kart som viser lokalitetsstanden i henhold til den nyeste og godkjente B-undersøkelsen ved valgte lokalitet.

Det er i tillegg lagt til ny funksjonalitet i kartløsningen hvor man kan klikke inn på enkeltlokaliteter for mer detaljert informasjon fra B-undersøkelsen, eksempelvis enkeltstasjonens plassering og tilstandsvurdering.

Historiske data fra tidligere B-undersøker og andre miljøundersøkelser knyttet til akvakultur er også tilgjengelig på denne siden. Du kan se dem i kartfunksjonen på siden eller laste dem ned som filer.

Et tverrfaglig samarbeid

Fiskeridirektoratet har hatt et tverrfaglig fokus i denne arbeidsprosessen. Tilrettelegging av informasjon og utvikling av nettsidene har følgende arbeidsgrupper vært med på; kartseksjonen, strategisk akvakulturseksjon, seksjon analyse og risikovurdering, seksjon informasjonsforvaltning og kommunikasjonsavdelingen.

«Formidling av miljøinformasjon er en viktig del av samfunnsoppdraget vårt», sier Britt Leikvoll, seksjonssjef for strategisk akvakulturseksjon i Fiskeridirektoratet. Leikvoll fortsetter;

«Etter fjorårets overgang til digital rapportering av B-undersøkelsen, har informasjonen fra disse miljøundersøkelsene vært tilgjengelig i digitalt format for alle. At deler av denne informasjonen nå også er visuelt tilgjengelig i Fiskeridirektoratets kartverktøy, Yggdrasil, vil kunne være med å styrke formidlingen av påvirkning fra akvakultur»

Oppdatert: 26.09.2024