Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler på fiskeridir.no for å forstå hvordan besøkende bruker nettsiden, slik at vi kan forbedre tjenestene våre. Du kan hele tiden endre samtykket ditt her.

Webinar om helhetlig risikostyring innen akvakultur

Torsdag 4. mai lanserte vi «Fiskeoppdrett i balanse - en veileder i helhetlig risikostyring». Les rapporten og se opptak av lanseringswebinaret her.

Tid: Dato 4. mai, klokken 09.00 – 10.30

Opptak

Se webinaret i opptak her (youtube)

Risikostyring integrert i virksomheten

Safetec har på oppdrag av Fiskeridirektoratet laget en veileder som gir innsikt og praktiske råd om helhetlig risikostyring i akvakulturnæringen.

Ambisjonen er at veilederen kan bidra til å gi bedre forståelse for å implementere helhetlig risikostyring og være til hjelp i virksomhetenes arbeid med å utvikle og forbedre seg i risikostyring.

Veilederen er kalt «Fiskeoppdrett i balanse – en veileder i helhetlig risikostyring» ettersom helhetlig risikostyring handler om å fordele ressurser for å oppnå en balanse mellom å skape verdier og å beskytte verdier. I praksis innebærer det at beslutninger på alle nivåer i virksomheten må ta hensyn til faktorer som kan medføre negative konsekvenser. For å lykkes med risikostyring må den være en integrert del av driften, og ikke behandles som noe på siden. Veilederen gir råd om hvordan og hva som skal til for å lykkes i risikostyringsarbeidet fra styrerommet til merdkanten og tilbake igjen.

Program

TidProgrampost
0900Innledning av Fiskeridirektoratet
0910Presentasjon av veilederen av Safetec
0955Innlegg fra Mattilsynet
1000Innlegg fra Miljødirektoratet
1005Innlegg fra Arbeidstilsynet
1010Spørsmål/diskusjon
Oppdatert: 25.04.2023