Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler på fiskeridir.no for å forstå hvordan besøkende bruker nettsiden, slik at vi kan forbedre tjenestene våre. Du kan hele tiden endre samtykket ditt her.

Snart lanseres Akvakulturportalen

Tirsdag 17. januar lanserer Fiskeridirektoratet Akvakulturportalen. Formålet med Akvakulturportalen er å ha én felles digital løsning for de ulike myndighetene som behandler akvakultursøknader. 

Mange har bidratt i utviklingen av søknadsportalen, heriblant fylkeskommunene, Mattilsynet, Statsforvalterne, Miljødirektoratet og Kystverket. Representanter fra havbruksnæringen har også gitt innspill til søknadsskjemaene, og deltatt i pilottestingen. 

– Vi ser fram til lansering, sier fiskeridirektør Frank Bakke-Jensen. 

Stenger gammelt skjema

– I forbindelse med lansering av den nye Akvakulturportalen fjerner vi muligheten til å sende inn akvakultursøknader via det gamle elektroniske søknadsskjemaet vårt, sier Mari Sørensen Aksnes, seniorrådgiver i Fiskeridirektoratet.

De som skal levere andre typer akvakultursøknader enn søknad om ny lokalitet eller endring av lokalitet etter laksetildelingsforskriften, finner søknadsskjemaet på direktoratets nettsider:

Alle søknadsskjemaer for akvakultur er samlet her

 
Oppdatert: 13.01.2023