Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler på fiskeridir.no for å forstå hvordan besøkende bruker nettsiden, slik at vi kan forbedre tjenestene våre. Du kan hele tiden endre samtykket ditt her.

Ny assisterende fiskeridirektør

Mette Sørfonden hadde sin første arbeidsdag 2. september. 

Hun kommer fra stillingen som daglig leder i oppdrettsselskapet Bolaks Service. Tidligere har hun blant annet jobbet som direktør for Forsvarsmateriell, stasjonsdirektør i Widerøe og direktør for NSB Øst (nå Vy).  

– Jeg er godt fornøyd med at vi har ansatt en med bred erfaring innen offentlig forvaltning, med god kunnskap om etats- og virksomhetsstyring, sier fiskeridirektør Frank Bakke-Jensen. 

Mette Sørfonden. Foto: Even Gaulen Gulliksen / Fiskeridirektoratet

Den assisterende fiskeridirektøren er viktig for den strategiske utviklingen av Fiskeridirektoratets samfunnsoppdrag. En kunnskapsbasert og fremtidsrettet fiskeri- og havbruksforvaltning er en forutsetning for å realisere potensialet for økt verdiskaping i marin sektor. 

– Kunnskap og refleksjon er fundamentet i ledelse. Det handler om å forstå virksomheten og hvilke verdier du står for, og hvordan disse verdiene skal brukes i praksis. Det gir innsikt om hvordan påvirke både menneskene og omgivelsene, sier Mette Sørfonden. 

Gleder seg til jobben  

Fiskeridirektoratet har rundt 440 ansatte, og vel halvparten jobber fra vårt hovedkontor i Bergen. Stillingen som assisterende fiskeridirektør har kontorsted ved vårt hovedkontor. 

– Jeg gleder meg til å bli kjent med dyktige og kompetente kolleger, og støtte fiskeridirektøren og de ansatte i arbeidet fremover, sier Sørfonden. 

Oppdatert: 02.09.2024